Menü
hu | en

Márton-napi ízutazás Debrecenben – különleges libafogások a Paripa Csárdában

2025. november 09
60
Márton-napi ízutazás Debrecenben – különleges libafogások a Paripa Csárdában

🦆 Márton-napi ízutazás Debrecenben – különleges libafogások a Paripa Csárdában

Ínycsiklandó libás fogások, újbor és meghitt csárdahangulat – fedezd fel a Márton-nap ízeit november 11–15. között a Paripa Csárdában!


 

„Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!”

Mi a Paripa Csárdában gondoskodunk róla, hogy senkinek se kelljen éheznie! 


November 11. és 15. között különleges Márton-napi libalakomával várjuk vendégeinket Debrecenben, ahol a hagyományos ízek és a modern gasztronómia találkozik.

 

A liba minden formájában főszerephez jut: illatosan sülve, omlósan konfitálva, vagy éppen gazdag levesbe főzve – mindezt a Paripa Csárda vendégszerető, hangulatos környezetében.

 


 

🥣 Előételek – a hagyomány ízletes kezdete

Kóstold meg a Márton-napi menü első fogásait, ahol az ízek már az elején megalapozzák az élményt:

 

  • Liba consommé vargányával töltött tortellinivel, kakukkfüves libahúsgombóccal, zöldségekkel és petrezselyemolajjal, vagy

  • Baconös, kelkáposztás konfitált libaterrin zöldséges quinoával.

 

Minden falatban ott van a csárda lelke – a házias ízek szeretettel és gondos odafigyeléssel elkészítve.

 


 

🍗 Főételek – a liba ünnepe

A Márton-napi menü középpontjában a liba áll, változatos és különleges formában:

 

  • Hosszan párolt libamell ropogósra sütve, édesburgonya-duóval, lilakáposztás rétessel és levendulás vilmoskörte-chutney-val.

  • Konfitált tárkonyos libaérmék pankómorzsában rántva, sajtos gratinnal, lilakáposztás rétessel, szilvalekvárral.

  • Saját zsírjában sült libacomb, brokkolis rakott burgonyával, lilakáposztás rétessel és tőzegáfonya-mártással.

 

Ha társasággal érkeznél, próbáld ki a 2–4 személyes Márton-napi sültestálat, amelyen libacomb, pecsenye libamáj, gombaraggal töltött pulykamell és konfitált libamelltallérok sorakoznak.

A köretek között pedig ott a sütőtökös rizottó, a fűszeres burgonya és a párolt lilakáposzta – igazi lakoma az asztalon!

 


 

🍰 Édes befejezés

A vacsora végére is tartogatunk meglepetést:

Sticky Toffee – datolyás karamell desszert tonkababos egzotikus gyümölcsjégkrémmel.

Különleges, illatos, krémes – a Márton-napi lakoma méltó lezárása.

 


 

🍷 Libához bor dukál

A liba mellé természetesen finom borokat is kínálunk, hogy teljes legyen a gasztronómiai élmény.

Koccintsatok egy pohár újborral, és élvezzétek a Paripa Csárda hangulatát, ahol a hagyomány és a vendégszeretet kéz a kézben jár.

 


 

📞 Foglalj asztalt időben!


Az ünnepi időszakban a helyek gyorsan betelnek, ezért érdemes előre foglalni:


📍 Paripa Csárda – 4002 Debrecen, Pac tanya 43.

📞 +36 52 534 801 | +36 30 736 0555

🌐 www.paripacsarda.hu


Várunk szeretettel egy felejthetetlen Márton-napi libalakomára – a Paripa Csárdában mindig terítéken van a hagyomány és az íz!

 💛

 

Széchenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap