Márton-napi ízutazás Debrecenben – különleges libafogások a Paripa Csárdában
Ínycsiklandó libás fogások, újbor és meghitt csárdahangulat – fedezd fel a Márton-nap ízeit november 11–15. között a Paripa Csárdában!
„Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!”
Mi a Paripa Csárdában gondoskodunk róla, hogy senkinek se kelljen éheznie!
November 11. és 15. között különleges Márton-napi libalakomával várjuk vendégeinket Debrecenben, ahol a hagyományos ízek és a modern gasztronómia találkozik.
A liba minden formájában főszerephez jut: illatosan sülve, omlósan konfitálva, vagy éppen gazdag levesbe főzve – mindezt a Paripa Csárda vendégszerető, hangulatos környezetében.
Előételek – a hagyomány ízletes kezdete
Kóstold meg a Márton-napi menü első fogásait, ahol az ízek már az elején megalapozzák az élményt:
Liba consommé vargányával töltött tortellinivel, kakukkfüves libahúsgombóccal, zöldségekkel és petrezselyemolajjal, vagy
Baconös, kelkáposztás konfitált libaterrin zöldséges quinoával.
Minden falatban ott van a csárda lelke – a házias ízek szeretettel és gondos odafigyeléssel elkészítve.
Főételek – a liba ünnepe
A Márton-napi menü középpontjában a liba áll, változatos és különleges formában:
Hosszan párolt libamell ropogósra sütve, édesburgonya-duóval, lilakáposztás rétessel és levendulás vilmoskörte-chutney-val.
Konfitált tárkonyos libaérmék pankómorzsában rántva, sajtos gratinnal, lilakáposztás rétessel, szilvalekvárral.
Saját zsírjában sült libacomb, brokkolis rakott burgonyával, lilakáposztás rétessel és tőzegáfonya-mártással.
Ha társasággal érkeznél, próbáld ki a 2–4 személyes Márton-napi sültestálat, amelyen libacomb, pecsenye libamáj, gombaraggal töltött pulykamell és konfitált libamelltallérok sorakoznak.
A köretek között pedig ott a sütőtökös rizottó, a fűszeres burgonya és a párolt lilakáposzta – igazi lakoma az asztalon!
Édes befejezés
A vacsora végére is tartogatunk meglepetést:
Sticky Toffee – datolyás karamell desszert tonkababos egzotikus gyümölcsjégkrémmel.
Különleges, illatos, krémes – a Márton-napi lakoma méltó lezárása.
Libához bor dukál
A liba mellé természetesen finom borokat is kínálunk, hogy teljes legyen a gasztronómiai élmény.
Koccintsatok egy pohár újborral, és élvezzétek a Paripa Csárda hangulatát, ahol a hagyomány és a vendégszeretet kéz a kézben jár.
Foglalj asztalt időben!
Az ünnepi időszakban a helyek gyorsan betelnek, ezért érdemes előre foglalni:
Paripa Csárda – 4002 Debrecen, Pac tanya 43.
+36 52 534 801 | +36 30 736 0555
Várunk szeretettel egy felejthetetlen Márton-napi libalakomára – a Paripa Csárdában mindig terítéken van a hagyomány és az íz!


